Terug naar boven ↑

Recepten voor de gourmet (een salade, vlees en vis)

Een avondje gourmetten tijdens de kerst, staat bij veel van onze cliënten op de planning. Waarom ook niet? Gourmetten hoeft een goede voeding niet in de weg te staan, als je de juiste en gezonde keuze’s maakt.

Dit zijn de favoriete recepten van onze coaches:

De recepten zijn voor 4-6 personen

Knolselderijsalade
Ingrediënten:
600 g knolselderij, 1 citroen, 1 el milde Franse mosterd, 2 el Calvé mayonaise extra light 3% vet, 3 el magere yoghurt, 10 g platte peterselie

Bereiding:
Schil de knolselderij en rasp deze met de grove rasp van de keukenmachine. Pers de citroen uit. Meng vervolgens het citroensap met de mosterd, de magere yoghurt en de Calvé mayonaise extra light tot een dressing. Was de platte peterselie en hak deze fijn. Meng daarna de fijngehakte peterselie door de dressing. Doe de geraspte knolselderij met de dressing in een kom en schep alles goed om. Breng de salade op smaak met wat versgemalen peper en een snufje zout. Bewaar de knolselderijsalade in de koelkast.

 

Biefstukreepjes met champignons en tijm
Ingrediënten:
600 g biefstuk, 1 tl tijm, 1 rode ui, olijfolie, 100 g kastanjechampignons

Bereiding:
Pel en snipper de ui. Snijd de biefstukken (op kamertemperatuur) in reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in kleine plakjes. Roer de tijm door de uisnippers. Bestrijk een gourmetpannetje dun met olijfolie en verhit het op het gourmetstel. Bak 2 à 3 reepjes biefstuk rondom bruin. Voeg na 1 minuut 1 tl rode-uisnippers toe en 4-6 stukjes champignons. Bak de uisnippers en champignons mee tot het begint te kleuren en breng op smaak versgemalen peper.
Gemarineerde scampi’s met knoflook en bieslook

Ingrediënten:
Scampi’s, 2 el olijfolie, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, ½ bosje bieslook
versgemalen peper

Bereiding
Boen de citroen goed en rasp de schil. Pers de citroen vervolgens uit. Pel en snipper de teentjes knoflook. Was de bieslook en hak deze fijn. Voeg het citroensap in een kom samen met 1 el olijfolie en wat versgemalen peper. Doe de scampi’s in de kom met de marinade en laat deze tot gebruik hierin marineren. Meng intussen de citroenrasp met de bieslook en knoflook en breng het op smaak met wat versgemalen peper en zout. Verhit het gourmetpannetje en bak de scampi’s 2 á 3 minuten mooi roze en besprenkel het citroenrasp-kruidenmengsel over de scampi’s.

Deze pagina delen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone